Клуб „Еко-дизайн“ – упорити, иновативни, творящи

В края на месец май учениците от клуб „Еко-дизайн“ вече се радват на продуктите от своята дейност, като част от цялостния проект на ЦОИДУЕМ „Работим, учим и творим“. Благодарение на финансирането от Центъра, възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ вече използват новообзаведените с удобни и функционални екомебели фоайета. Допълнителен уют внасят и изработените от учениците кашпи с трейаж, които превръщат помещенията в мини цветни градини.

 

Ученици и учители са възхитени от упоритостта и трудолюбието на ромските деца, а родителите смятат, че усвоените знания и умения ще допринесат много за професионалното им ориентиране. Във Вършец едно от предпочитаните места за работа е ЕТ „Пентоп“, където от 30 години се произвеждат мебели за страната и чужбина и там изкарват прехраната си около 100 човека. За момчетата от клуб „Еко-дизайн“ училищната школовка е много добър атестат, а собственикът на цеха следи тяхното развитие като част от журито в конкурса за интериорен дизайн.

 

Уникалното обзавеждане беше оценено и от Директора на ЦОИДУЕМ, г-жа Мануела Радева, която посети училището на 17-ти май и остана впечатлена от цялостната дейност на екипа по проекта.